Jídelna
Jídelna Arktur
Směřujeme veškeré síly k otevření nové školní jídelny ve Šlapanicích od ledna 2025.
V rámci rozšíření naší nabídky bychom rádi poskytli obědy zaměstnancům firem, organizacím a veřejnosti v našem okolí.
Můžete se těšit na energeticky vyvážená jídla připravovaná převážně ze základních a minimálně zpracovaných potravin. Jídla budou připravovaná s láskou, voňavá a lehce stravitelná.
Jídelna bude vařit od pondělí do pátku. Cena oběda bude zahrnovat polévku a hlavní chod. Obědové menu se bude pohybovat mezi 120 - 140 Kč dle počtu přihlášených strávníků.
Odběr obědů bude možný v čase od 11 - 12 hodin na základě osobního vyzvednutí přímo v prostorách naší jídelny na adrese Nádražní 465/58, 664 51 Šlapanice. Při dostatečném počtu strávníků zvažujeme i rozvoz.
Pokud byste měli o obědy zájem, prosíme Vás o vyplnění krátkého dotazníku. Dotazník nám pomůže lépe porozumět Vašim potřebám a přizpůsobit nabídku.
Ukázkový jídelníček na 4 týdny
1. týden
Pondělí
Polévka: Hrstková jako od babičky
Hlavní jídlo: Těstoviny, restovaná zelenina (rajče, paprika, okurka), kuřecí medajlonky se sýrovou omáčkou
Úterý
Polévka: Hustý hovězí vývar
Hlavní jídlo: Bulgur, restovaná zelenina (hrášek, mrkev, kukuřice), tofu nebo kuřecí maso, zelný salát
Středa
Polévka: Dýňová s dýňovým olejem a dýňovými semínky
Hlavní jídlo: Jáhlová kaše (krupičná, ovesná), horká jablka se skořicí, třešňový kompot, kokosové lupínky, kakao, opražená sezamová semínka, blanšírované mandle, rozpuštěné máslo
Čtvrtek
Polévka: Pórková s krupicovými noky
Hlavní jídlo: Vepřové maso na žampionech, rýže, pečená červená řepa a dýně, čerstvá zelenina
Pátek
Polévka: Čočková s uzeným masem
Hlavní jídlo: Zapečené brambory s bylinkami, restovaná brokolice a květák, čerstvá zelenina (rajče, paprika, okurka), kysané zelí
2. týden
Pondělí
Polévka: Silný kuřecí vývar
Hlavní jídlo: Rýže, kari omáčka, plátky hovězího masa, cizrna, kimchi, restovaná mrkev a fazolky, opražený černý sezam
Úterý
Polévka: Zeleninová s luštěninovými krutóny
Hlavní jídlo: Losos, opečené brambory, česnekový dip, bylinkový dip, čerstvá listová zelenina
Středa
Polévka: Pravý ruský boršč
Hlavní jídlo: Palačinky, kakaová pomazánka, jahodová marmeláda, strouhaný kokos, směs ořechů, horké hrušky ve skořici, mrkvový salát, čerstvá jablka
Čtvrtek
Polévka: Rajská s olivovým olejem
Hlavní jídlo: Smažený sýr, květák, krůtí řízek, bramborová kaše, tatarská omáčka, čerstvá zelenina (řapíkatý celer, okurka), červená řepa s křenem
Pátek
Polévka: MISO polévka
Hlavní jídlo: DIY ,,ZABAL SI SÁM" rýžové závitky: Japonské rýžové nudle s Tamari omáčkou, medem a sušeným lahůdkovým droždím, dušené kuřecí nudličky, restovaná zelenina- mrkev, červená řepa a celer na nudličky, čerstvý hlávkový salát, domácí thajská omáčka (hustá redukovaná- červená paprika, med, ocet, česnek), dip z wasabi křenu
3. týden
Pondělí
Polévka: Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky
Hlavní jídlo: Hrachová kaše s vaječným svitkem s kousky pórku a uzeného tofu,nakládaná zelenina, restovaná zelenina, kváskový chléb
Úterý
Polévka: Česneková polévka s bramborem a mrkví
Hlavní jídlo: Květákovo-cizrnové kari s kokosovým mlékem, zeleninovo masové kuličky pečené v troubě, pečená dýně, restované slunečnicové semínko, rýže/jáhly, černý sezam
Středa
Polévka: Dýňový krém z pečené dýně
Hlavní jídlo: Taštičky z tvarohového těsta a žitné mouky plněné quinou a povidlovým/jablečným pyré, sypané strouhaným perníkem, čerstvé ovoce/ kompot
Čtvrtek
Polévka: Brokolicový krém s vejcem
Hlavní jídlo: Špagety z kukuřičné mouky s boloňskou omáčkou s mletým hovězím/krůtím masem a s červenou čočkou sypané sýrem/ sušeným lahůdkovým droždím, čerstvá rajčata, nakládané olivy
Pátek
Polévka: Krůtí vývar s játrovými knedlíčky
Hlavní jídlo: Rizoto tří barev (dlouhozrnná rýže, indiánská rýže, pohanka) vařené krůtí maso z krku, restovaná zelenina na doplnění dle vlastního výběru (kořenová zelenina, hrášek, kukuřice, hlíva ústřičná), nakládaná zelenina dle vlastního výběru (pickles, okurky)
4. týden
Pondělí
Předkrm: Ledový salát s ředkvičkami a cizrnou
Hlavní jídlo: Pohankové rizoto s krůtím masem, napařené kapustičky, krájená zelenina
Úterý
Polévka: Krémová mrkvová polévka s tvarohem, mrkvový chips
Hlavní jídlo: Vařené vejce, čočkový salát se sušenými rajčaty, pečená dýně, kváskový chléb
Středa
Polévka: Gulášová polévka s bramborami, mletým masem a kořenovou zeleninou
Hlavní jídlo: Jahelník se strouhanými jablky
Čtvrtek
Předkrm: Ochucený bylinkový tvaroh s lněným olejem, zeleninové špalíčky (mrkev, paprika, okurek)
Hlavní jídlo: Opečené kostičky tempehu s cibulkou, polenta, omáčka z rajčat a červené řepy
Pátek
Polévka: Hrášková krémová polévka, vaječný svítek
Hlavní jídlo: Tortila s trhaným masem, listovým salátem, cibulí, paprikou, dresinkem